Ubuntu Linux es podr脿 instal路lar des de Windows

L鈥檈quip encarregat d鈥橴buntu est脿 treballant en un programa que permetr脿 instal路lar el sistema operatiu lliure Ubuntu des de Microsoft Windows.

脕lvaro Mart铆nez Majado – Els principals avantatges d鈥檃quest instal路lador seran que evitar脿 la necessitat de fer particions al disc dur, permetr脿 la instal路laci贸 en ordinadors port脿tils ultralleugers que no tenen unitat de CD i la facilitar脿 a tots els usuaris de Microsoft Windows, donat el fet que la seva aparen莽a ser脿 molt semblant a la de qualsevol altre programa instal路lador dels habituals en aquesta plataforma.

S鈥檈st脿 desenvolupant usant el Nullsoft Scriptable Install System per a crear l鈥檌nstal路lador pr貌piament dit, GRLDR per permetre a l鈥檜suari triar entre Windows i Ubuntu en arrancar i BattleTorrent per a descarregar la imatge d鈥橴buntu que sol路liciti l鈥檜suari. Cal considerar que poden instal路lar-se totes les versions d鈥橴buntu orientades a escriptoris espec铆fics, aix铆 com la versi贸 tradicional i l鈥檕rientada a l鈥檈ducaci贸.

De moment nom茅s est脿 disponible un prototip, que ja 茅s funcional per貌 encara no t茅 totes les caracter铆stiques que s鈥檈spera que tingui la versi贸 final.

M茅s informaci贸: