Gesbit 0.7 Alpha

S’ha publicat Gesbit 0.7 alpha, que √©s un gestor de blocs lliure, inspirat en el conegut WordPress i de fet molt semblant a aquest sistema de gesti√≥ de continguts. D’acord amb les paraules del seu autor, David Esperalta, a la relaci√≥ de respostes a preguntes freq√ľents sobre aquesta aplicaci√≥, Gesbit √©s un projecte personal pensat per fer funcionar les bit√†coles que ell mateix ja tenia en marxa, per la qual cosa hi ha una eina que permet la migraci√≥ de WordPress a Gesbit per si fos necessari.

Per qui pot ser √ļtil aquest programa √©s per tots aquells usuaris que busquin una aplicaci√≥ de gesti√≥ de blocs completa com WordPress per√≤ a qui els molestin tots aquells elements que, segons com, es poden considerar excessius per a l’usuari final. Per exemple: WordPress inclou al formulari per inserir un nou enlla√ß tota una s√®rie de camps relacionats amb la XFN Friends Network que a Gesbit no hi s√≥n. En aquests aspectes, Gesbit simplifica l’interf√≠cie de WordPress.

D’altra banda, tamb√© cal tenir en consideraci√≥ que Gesbit no disposa d’un cat√†leg de connectors, aspectes visuals i arxius d’idioma tan gran com aquell de qu√® disposen els usuaris de WordPress. El catal√† est√† entre les lleng√ľes a qu√® ja ha estat tradu√Įt Gesbit.

Aix√≠ com WordPress disposa d’una completa documentaci√≥ que cobreix les diferents possibilitats que presenta aquest programari, Gesbit t√© una documentaci√≥ m√©s limitada per√≤ molt ben organitzada, centrada principalment en facilitar la feina als programadors de connectors i a tots aquells que vulguin fer programes derivats utilitzant el codi de Gesbit. Aquesta documentaci√≥, generada amb l’eina de desenvolupament lliure PHPDocumentor, es pot descarregar en un arxiu comprimit o consultar en l√≠nia.