ReactOS, un clon lliure de Windows XP

La gent que treballa en el projecte ReactOS pret茅n aconseguir crear un nou sistema operatiu lliure amb compatibilitat bin脿ria (drivers i aplicacions) amb Windows NT i Windows XP.

I pel que sembla, de moment, ho estan aconseguint. La darrera versi贸 estable disponible de ReactOS 茅s la 0.4.3, encara en estat alpha, per la qual cosa no 茅s recomanable per a usuaris finals. Per貌 tot i aix貌, ja s’hi poden executar la versi贸 per a Windows de l’OpenOffice.org, la del navegador web Dillo, el WinRar, el Nero Burning Rom, el Flash Player d’Adobe, el Quake 1 o el OpenTTD entre d’altres.

S’espera que quan el projecte ja estigui m茅s madur tingui una compatibilitat total amb tots els programes que es poden usar en Windows. De moment, ReactOS es pot descarregar en sabors diferents: una imatge de CD per a instal路lar-lo al disc, una imatge LiveCD, una versi贸 preinstal路lada per a VMWare i una altra per a QEmu. Les tres darreres fan possible provar-lo sense fer cap canvi al disc dur de l’ordinador.

Que ning煤 no pateixi per la repetici贸 de feina en el s铆 de la comunitat del programari lliure: els programadors de ReactOS treballen m脿 a m脿 amb els de Wine.