Com s’ordena una biblioteca

Si mai cal ordenar una col¬∑lecci√≥ de llibres que ocupi m√©s d’un parell o tres d’estanteries, una biblioteca escolar o, fins i tot, els ebooks o altres llibres i documents electr√≤nics que haguem descarregat, probablement ens trobarem davant d’una pila d’elements prou gran com per justificar l’√ļs de llistes d’ordenaci√≥ d’obres, com es fa a les biblioteques de deb√≤, per tal de facilitar-ne la cerca quan ens calgui res (amb els llibres electr√≤nics √©s m√©s f√†cil! Nom√©s cal fer servir un cercador d’arxius: √©s una altra de les avantatges dels bits respecte del paper).

Per√≤ com s’ordena una biblioteca? A la web de la Red Municipal de Bibliotecas de Murcia hi he trobat la llista que mostra la col¬∑locaci√≥ de les diferents obres del seu fons (√©s un document de Microsoft Word, en castell√†). Sens dubte √©s un bon exemple de la manera com est√† ordenada una biblioteca real.

Si a m√©s d’orientar-nos amb aquesta llista fem servir un gestor de col¬∑leccions com Tellico per catalogar els llibres, segur que cercar informaci√≥ ser√† m√©s f√†cil que mai.