FestCat: de text a veu en catalĂ 

El projecte FestCat ha vingut per posar a disposiciĂł dels usuaris l’Ășltima peça que calia per permetre la sĂ­ntesi de text a veu amb sistemes lliures. Ja existia un programari base adequat (en aquest cas, s’anomena festival), existien interfĂ­cies que permeten fer-ho mĂ©s cĂČmodament (orca, per a Gnome, o KSayIt, per a KDE) i faltaven els arxius de veu en catalĂ .

AixĂČ Ă©s el que ha fet FestCat, els arxius de veu en catalĂ . I no n’ha fet un i prou, sinĂł que n’ha fet 5 de masculines i 5 mĂ©s de femenines. Totes elles es poden descarregar gratuĂŻtament des de la pĂ gina web de FestCat i es publiquen sota els termes de la llicĂšncia LGPL.

La sĂ­ntesi de veu Ă©s Ăștil en molts contextos, per exemple, per lectura de correus, en les tĂ­piques respostes automĂ tiques que rebem per telĂšfon en trucar a certs telĂšfons especials i, de forma particular, per a usuaris que necessiten eines d’accessibilitat i interactuar amb l’ordinador a travĂ©s de sons en lloc de treballar amb una pantalla.