Solucions a alguns problemes d'integració de l'FCKEditor al MediaWiki

M’he trobat amb dos problemes a l’hora d’integrar l’editor de text enriquit FCKEditor al MediaWiki. Per comen√ßar, cal dir que els problemes han aparegut un cop havia completat tots els passos que s’expliquen a la guia d’integraci√≥ de l’FCKEditor al MediaWiki, i no abans.

El primer problema ha estat que, simplement, semblava que la instal¬∑laci√≥ no havia tingut cap efecte. Premia el bot√≥ ¬ęedita¬Ľ del MediaWiki i no apareixia l’editor de text enriquit de cap de les maneres. He comprovat no obstant que al tema MonoBook, que √©s aquell que ve per defecte per√≤ no era pas el que estava emprant, s√≠ que funcionava b√©. Aix√≠ que he solucionat el problema afegint dues l√≠nies de codi PHP entre <head> i </head> dins el fitxer principal de l’skin [*]:

<?php html('headlinks') ?>

<?php html('headscripts') ?>

Aquestes dues l√≠nies senzillament √©s que no hi eren en el meu tema, per√≤ en alguns temes una, l’altra o les dues ja estan incorporades per defecte.

El segon problema ha estat que, per defecte, es mostrava una caixa de text simple i un enlla√ß per habilitar l’editor de text enriquit ([ Rich text editor ]). No cal dir que el desitjable √©s precisament el contrari, √©s a dir, que FCKEditor es mostri de partida i, si de cas, hi hagi un enlla√ß per tornar al mode de caixa de text simple. Aix√≤ s’aconsegueix de la manera seg√ľent:

Aproximadament a la l√≠nia 95 del fitxer FCKEditor.php s’hi veu:

$wgDefaultUserOptions['riched_start_disabled'] = 1;

Cal canviar-ho per:

$wgDefaultUserOptions['riched_start_disabled'] = 0;

Amb aix√≤ n’hi ha hagut prou, i els problemes han quedat solucionats.

*Nota: faig servir com a sin√≤nims les paraules ¬ętema¬Ľ i ¬ęskin¬Ľ, que es com MediaWiki anomena els fitxers que determinen l’aspecte visual de la web que es generar√†. L’arxiu principal del MonoBook, per posar un exemple, √©s MonoBook.php dins la carpeta skins (no confondre amb MonoBook.deps.php o amb qualsevol altre arxiu que hi hagi dins en la subcarpeta MonoBook dins la carpeta Skins).