MMF Targetes 1.0.4 i el Diccionari Alemany Català GPL

Si fa un temps parl√†vem de DACCO, un diccionari lliure catal√† ?? angl√®s, avui li toca el torn a MMF Targetes, o GPL Deutsch-Katalanisches W√∂rterbuch, que √©s una iniciativa similar per√≤ en aquest cas per a les lleng√ľes catalana i alemanya.

El Diccionari Alemany Catal√† GPL es presenta en tres formats: en format web, com a programa per a l’ordinador de sobretaula i com a aplicaci√≥ per a ordinadors de butxaca. Fer una consulta al diccionari en el primer format √©s tan senzill com entrar a l’adre√ßa http://www.diccionari.info. La interf√≠cie √©s ben simple i aix√≤ va en favor de la seva facilitat d’√ļs: nom√©s hi ha una caixa de text, una llista per triar el parell de lleng√ľes (alemany ? catal√† o b√© catal√† ? alemany) i algunes opcions b√†siques que en tot cas estan explicades en els enlla√ßos informatius que hi ha a peu de p√†gina.

Pel que fa als programes, ambd√≥s es poden distribuir segons els termes que s’estableix la llic√®ncia GPL per√≤, malauradament, nom√©s es poden executar en Windows o Windows Mobile (en el cas d’ordinadors de sobretaula o de butxaca, respectivament), almenys ara per ara.

Sergi Esteve i Mart√≠ Minoves, estudiants d’enginyeria i catalanoparlants residents actualment a alemanya, han estat els promotors d’aquesta √ļtil iniciativa.

(Gràcies, mminbcn.)