RoundCube

RoundCube √©s una aplicaci√≥ web per a la gesti√≥ del correu electr√≤nic que treballa amb el protocol IMAP. Per a funcionar necessita un servidor web capa√ß d’executar PHP i amb una base de dades MySQL. Els seus autors l’han publicat sota una llic√®ncia GPL.

Destaca sobretot per la seva cuidada interf√≠cie i perqu√® est√† constru√Įda de manera que sigui molt semblant als gestors de correu per a escriptori. A m√©s a m√©s, com que est√† feta a partir de l’est√†ndard XHTML i fulls d’estil CSS, per a un programador amb coneixements d’aquests dos llenguatges de programaci√≥ √©s relativament senzill fer aspectes visuals nous. Per exemple, per defecte, RoundCube √©s aix√≠:

RoundCube, captura de pantalla per defecte

No sembla gens lleig. Ara bé, amb una mica de treball amb CSS i XHTML, pot quedar així:

RoundCube, captura de pantalla modificada

Algunes de les característiques ressenyables de RoundCube són:

  • Es pot configurar en diferents idiomes, entre ells el catal√†.
  • Pot treballar amb HTML, tant en el moment de llegir missatges com de forma visual en redactar-los.
  • T√© una llibreta d’adreces on desar-hi informaci√≥ dels contactes.
  • Permet treballar amb diferents identitats, i assignar una signatura personalitzada a cada identitat (per exemple: una per quan enviem missatges com a responsable d’una organitzaci√≥, una altra per quan ho fem com a empleats d’una empresa, etc√®tera).
  • Inclou un cercador capa√ß de filtrar els missatges per localitzar aquell que pretenem trobar m√©s r√†pidament.
  • Permet treballar amb carpetes per classificar els missatges.
  • T√© corrector ortogr√†fic.