Com aconseguir resultats de cerca de Google per al lector de feeds i filtrats per data

La manera d’aconseguir que l’API de Google Custom Search Engine retorni en un XML en format ATOM una llista de resultats de cerca filtrats en un rang de data determinat √©s:

https://www.googleapis.com/customsearch/v1?key=[clau1]&alt=atom&cx=[clau2]&q=[paraules clau]&sort=date:r:20110301:20110430

On [clau1] hi va la clau API, sense els claudàtors. On [clau2] hi va el codi que identifica aquest motor de cerca personalitzat en concret, també sense claudàtors. On [paraules clau] les paraules a cercar, sense claudàtors i separades per signes +.

Finalment, on 20110301:20110430 hi ha d’anar un rang de dues dates, separades per : i en format yyyymmdd. y √©s l’any, m √©s el mes i d el dia.

A l’ajuda de Google hi ha l’explicaci√≥ de com es pot obtenir una clau API de Google Custom Search Engine. El codi que va a [clau2] s’obt√© del tauler d’administraci√≥ de Google Custom Search Engine i identifica una configuraci√≥ concreta d’aquest servei.

Precisament aix√≤ ho podem fer servir per obtenir resultats de qualsevol web, i no nom√©s dels llistats en un custom search engine. Per fer-ho cal seguir aquestes passes que m'(auto)copio d’un altre apunt (m√©s detalls a Stack Overflow):

  1. Cal anar a la p√†gina principal de Google Custom Search Engine (CSE) i fer clic al bot√≥ ‚ÄúCreate a Custom Search Engine‚ÄĚ.
  2. Escriure un nom i una descripci√≥ qualsevol per al (CSE) i posar al camp ‚ÄúDefine your search engine‚ÄĚ una URL qualsevol. Acceptar els termes d‚Äô√ļs i fer clic a seg√ľent.
  3. Adre√ßar-se al tauler de control (hi ha un bot√≥ a la part superior i si no es pot tornar a la portada de Google Custom Search Engine (CSE). Despr√©s a la secci√≥ ‚ÄúBasics‚ÄĚ.
  4. All√† cal seleccionar ‚ÄúSearch the entire web but emphasize included‚ÄĚ.

Documentació