Plugin per a WordPress de gesti贸 de cookies: CookiesControl

Tambi茅n puede leerse esta entrada en espa帽ol. For instructions in English, please, download the plugin, uncompress it and check the readme.txt file.

La directiva 2009/136/CE de la Uni贸 Europea (coneguda popularment com a “llei de cookies”) obliga a posar les mesures necess脿ries perqu猫 un web corporatiu no instal路li en el navegador de l’usuari cookies de seguiment i d’altres tipus sense el seu consentiment.

Per aquesta ra贸 he preparat el plugin per a WordPress CookiesControl, per instal路lar-lo en els webs i blogs diferents clients de Playbrand.

Captura de pantalla del plugin per a WordPress CookiesControl

脡s programari lliure cobert per la llic猫ncia GPL i es pot descarregar des de GitHub. Est脿 basat en el plugin Choc Chip EU Cookie de Christian Senior.

Un cop activat i configurat, el plugin permet personalitzar un av铆s triant els colors que m茅s vagin en conson脿ncia amb el web en qu猫 s’instal路la i decidir si el missatge ha d’anar a la part superior de la p脿gina o a la inferior.

El plugin no bloqueja les cookies i les permet un cop acceptat el di脿leg que mostra, sin贸 que disposa en el tauler de WordPress d’una caixa de text on s’hi ha de posar el codi de Google Analytics i tota la resta d’aplicacions de terceres parts que instal路lin cookies. Seran aquests codis els que nom茅s s’inclouran un cop acceptades les cookies.

Si les cookies les instal路len altres plugins, CookiesControl ja no hi pot fer res. Caldr脿 adaptar cada plugin.

Les difer猫ncies respecte la versi贸 de Senior s贸n b脿sicament dues:

1. Consentiment impl铆cit

CookiesControl mostra el missatge nom茅s el primer cop que l’usuari accedeix al web. Si decideix continuar navegant, el missatge desapareix. Si les cookies a instal路lar s贸n les de Google Analytics, aix貌 implica que la primera p脿gina visitada no quedar脿 registrada per aquest sistema d’anal铆tiques.

2. Multiidioma

He incorporat el necessari perqu猫 el plugin pugui mostrar els missatges en diferents idiomes. Inclou els fitxers d’idioma per a angl猫s, catal脿 i castell脿.

Altres canvis

He canviat els textos a un to m茅s formal i hi he incl貌s recomanacions adaptades especialment a la normativa espanyola.

Instal路laci贸 i 煤s

Per instal路lar el plugin manualment cal descarregar-lo, descomprimir-lo, penjar la capeta resultant al directori /wp-plugins de la instal路laci贸 de WordPress i activar-lo a trav茅s del tauler del WordPress, a l’opci贸 Connectors. Un cop fet aix貌, cal configurar-lo al gust de cadasc煤 dins el men煤 Opcions > CookiesControl.