24 hores de fotografia a Flickr

24 hours of Flickr és un grup públic dintre de la web Flickr que proposa als seus membres que enviïn la seva millor foto feta el 5/5/2007 per a confeccionar un llibre que mostrarà com és un dia en la coneguda comunitat de fotografia.

Álvaro Martínez Majado – Diversos usuaris de Flickr han rebut invitacions per a unir-se a aquest grup que pretén dur a terme un projecte global de fotografia d’un dia de durada. No obstant, al tractar-se d’un grup públic, qualsevol pot apuntar-se encara que no tingui invitació a l’adreça http://www.flickr.com/groups/24flickr/

A la presentació del grup es demana als usuaris que el dia 5/5/2007 es duguin la càmera a tot arreu. Estan convocats a enviar la millor fotografia que facin al grup, que conta ja amb més de 5000 membres i 13 administradors. A més se’ls demana que incloguin la informació geogràfica del lloc on van prendre la instantània (geotagging) mitjançant l’aplicació web organizr que Flickr posa a la disposició de professionals i aficionats per a organitzar les seves fotografies.

D’entre totes les fotos recollides se seleccionaran algunes que formaran part d’un llibre anomenat també 24 hours of Flickr i es mostraran en esdeveniments patrocinats per Flickr que tindran lloc aquest estiu.

Per a evitar que algú caigui en la temptació d’enviar al grup fotografies fetes dies abans, ara mateix està deshabilitada aquesta possibilitat i no s’habilitarà fins al mateix dia 5. No obstant, això no ha servit d’impediment perquè els membres vagin escalfant motors: als fòrums de 24 hours of Flickr ja es plantegen discussions tals com què van fer el 5/5/2006 o què tenen pensat per al mateix dia d’aquest any.

Aquest text es pot distribuir segons l’establert en la llicència Creative Commons Reconeixement 2.5 Espanya