Catàleg de llibres: Tellico i Amazon

Tellico és un magnífic programa per gestionar col·leccions. Amb ell, pots catalogar una o diverses col·leccions de llibres, bibliografia, còmics, vins, monedes, segells, música, postals, videojocs i jocs de taula, o una altra qualsevol gràcies al seu gestor de col·leccions genèriques.

En el cas concret de les col·leccions de llibres, si hi ha alguna cosa que fa mandra és haver d’omplir, a més del títol i l’autor, altres dades del llibre, tals com l’editorial, l’ISBN, etc. És una feina que representa massa temps i un dels principals factors que empenta a fer-se enrera. Però Tellico pot connectar-se a Amazon i fer aquesta feina per tu:

En primer lloc cal prémer el botó que conté una icona amb una bareta màgica, dins la barra d’eines:

Tellico, bareta màgica

Això obre un quadre de diàleg, en el qual cal introduir el títol del llibre a afegir a la col·lecció (o un altre criteri, si així ho indiquem a la llista desplegable; però, per defecte, el títol). Després cal prémer el botó «Cerca».

Tellico, diàleg de cerques a internet

Aquesta acció inicia la cerca i en una estona apareixen els resultats.

Resultats de la cerca a Internet de Tellico

D’entre els resultats, cal seleccionar el desitjat i després prémer el botó que insereix l’element seleccionat a la nostra base de dades.

incorporar a la col·lecció un element trobat a Internet

Un cop seguits aquests passos, el llibre seleccionat quedarà incorporat a la nostra col·lecció.

Tellico mostrant una col·lecció de llibres

Cal afegir que Tellico és capaç també de connectar amb l’Agència Espanyola de l’ISBN i de fet és molt fàcil configurar-lo per tal que ho faci, a través de les opcions d’aquest programa dins el menú «Preferències».