Ubuntu Linux es podrà instal·lar des de Windows

L’equip encarregat d’Ubuntu està treballant en un programa que permetrà instal·lar el sistema operatiu lliure Ubuntu des de Microsoft Windows.

Álvaro Martínez Majado – Els principals avantatges d’aquest instal·lador seran que evitarà la necessitat de fer particions al disc dur, permetrà la instal·lació en ordinadors portàtils ultralleugers que no tenen unitat de CD i la facilitarà a tots els usuaris de Microsoft Windows, donat el fet que la seva aparença serà molt semblant a la de qualsevol altre programa instal·lador dels habituals en aquesta plataforma.

S’està desenvolupant usant el Nullsoft Scriptable Install System per a crear l’instal·lador pròpiament dit, GRLDR per permetre a l’usuari triar entre Windows i Ubuntu en arrancar i BattleTorrent per a descarregar la imatge d’Ubuntu que sol·liciti l’usuari. Cal considerar que poden instal·lar-se totes les versions d’Ubuntu orientades a escriptoris específics, així com la versió tradicional i l’orientada a l’educació.

De moment només està disponible un prototip, que ja és funcional però encara no té totes les característiques que s’espera que tingui la versió final.

Més informació: